Co vše nám spisovatelé, antropologové a vykladači new age zatajili o Toltécích – přednáška a rituál

Cihuamiztli

Vysvětlíme si, KDO vůbec byli toltekové. Oprostíme téma od umělých moderních legend a vystoupíme do historie, která byla podávání zkresleně a idealizovaně.
A když se dovíme CO znamenají slova TŌLTĒCĀYŌTL a MACHTĪA TŌLTĒCAYŌTL, zjistíme, co či kdo je vlastně ten tolték (Tolték či dokonce TOLTÉK) a jaké bylo postavení toltéků v životě jejich komunit.

Řekneme si i pár slov o tom, který byl považován za posledního skutečného žijícího Toltéka… a to svými současníky a celou obcí tehdy žijících mužů i žen s nárokem na příslušnost k toltécké komunitě své doby.

A abychom neodbočiliod tradice našich témat, bude i rituál.

Zcela mírumilovné a láskyplné oslovení vlastního srdce a ctností, v něm přebývajících. Je to překvapující fakt, že lidé, o nichž málo kdo zná pravdu, jakkoli pocházeli z prostředí a doby, které se s nikým nemazlily, znali myšlenku lidství a člověčenství, k níž i přes dobré základy antiky Starý svět dospěl až vyhlášením deklarace lidských práv… A téměř čtvrt tisíciletí si s tím moderní civilizace furt neví rady.

Oslovime tedy každý své srdce a jeho prostřednictvím i srdce těch druhých.
A jako vždy to uzavřeme Tancem světa. Snad tím potěším Dárce Bytí… i sebe samé.

Účast na festivalech

Astrovíkend Brno
sobota, 19.10.2024 od 16:00 do 17:00 - Klubovna 13
Vstupné zdarma v rámci vstupenky na festival
Lidická 50, Brno-střed-Černá Pole
Brno (19.-20.10.)

Brno Lužánky

Lektor

Cihuamiztli
Cihuamiztli (vlastním jménem Helena Vaculíková, řečená též Bobo) je občanským povoláním výtvarnice, čarodějnice a šamanka. Praktikuje od nejútlejšího věku. Duchovní jméno  této staré čarodějnice- znamená v nahuatlu Paní Puma, přeneseně též Paní Jaguárů. Nositelka cti válečníků a moudrosti filosofů. Cihuamiztli...